Pancakes χωρίς γάλα!

Σήμερα θα σας δώσω μια πολύ ωραία συνταγή για τέλεια pancakes χωρίς γάλα! που βρήκα σε ένα ξένο site. Σκόπος μου ήταν να φτιάξω την κλασική συνταγή αλλά επειδή δεν είχα το απαιτούμενο γάλα έψαξα και βρήκα μια αρκετά καλή ανάλογη των υλικών μου! Για όποιον λοιπον θελει να γνωρίσει τα αγαπημένα αυτά pancakes ή να δοκιμάσει μια παραλλαγή ιδού η συνταγή!








Pancakes χωρίς γάλα!

Υλικα:

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουταλιές του γλυκού baking powder
  • 3 μεγαλούτσικα αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη (η συνταγή έγραφε 2 αλλά μου φάνηκε άγλυκο το μείγμα και πρόσθεσα 2 ακόμα)
  • μισή κουταλία της σούπας αλάτι
  • 1 με 1μιση κούπα νερό    (ΠΡΟΣΟΧΗ) μην βάλετε παραπάνω
  • νερό αφού το μείγμα μας πρέπει να έχει την υφή του μείγματος για κεικ πριν το βάλουμε για ψήσιμο!
  • 1 κουτάλακι του γλυκού άρωμα βανίλιας ή ξύσμα πορτοκαλιού

Διαδικασία

  1. Βάζουμε και ανακατεύουμε ελαφρά όλα τα στερεά υλικa
  2. Σε ενα μπολ βάζουμε τα αυγά, λάδι και βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  3. Ενώνουμε υγρά με στερεά ανακατεύοντας κατα προτίμηση με σύρμα ή κουτάλα ώστε να έχουμε σιγανή και αποτελεσματική ανάμειξη. Εδώ σιγά σιγά βάζουμε το νερό λίγο λίγο προσέχοντας ώστε να έχουμε έναν χυλό τύπου μείγματος για κεικ! Αν βγεί αραιό το μείγμα θα έχουμε κάτι σαν κρέπες ώς αποτέλεσμα!
  4. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο φρέσκο βούτυρο σε δυνατή σχετικά φωτια ώστε να κάψει! ΠΡΟΣΟΧΗ να μην βάλετε πολύ βούτυρο και να μην σας καεί γιατι θα παρουν μυρωδια τα pancakes!
  5. Μολις κάψει το βούτυρο κατεβάζουμε αρκετα θερμοκρασία και βάζουμε ελάχιστο μείγμα (να δημιουργηθεί ένας μικρός προς μεσαίο κύκλος μείγματος) καθώς λόγο του baking powder φουσκώνει και απλώνει πολύ στο τηγάνι!
  6. Μολις δουμε τρυπουλες στο επάνω μερος του μειγματος γυρίζουμε να ψηθεί και απο την ανάποδη! Σε 2 λεπτα είναι έτοιμες!

Σερβίρισμα
Τα pancakes συνδυάζονται κλασικά με maple syrup ή αλλιώς σιρόπι σφενδάμου και βούτυρο!
 Ένας πολύ καλός συνδυασμός επίσης είναι βούτυρο, μέλι και κανέλα. Για τους λάτρεις των φρούτων μπορείτε να βάλετε οποιαδήποτε μαρμελάδα της αρεσκείας σας ακόμα και φρέσκα φρούτα όπως φράουλες ή μήλο, ενώ ωραίο αποτέλεσμα θα έχετε και με σιρόπι ή τρίμματα σοκολάτας ακόμα και πραλίνα φουντουκιου! Μην ξεχνάτε οτι σαν γεύση τα pancakes επιτρέπουν οποιονδήποτε συνδυασμό! Σας εύχομαι καλή επιτυχία και σύντομα θα δοκιμάσω την κλασική συνταγη για να σας πώ  την διαφορά!









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις