Το πιο νόστιμο σπιτικό burger!

Το burger είναι αναμφισβήτητα ένα απο τα αγαπημένα μας junk food! Ο νόστιμος κιμάς συνδυασμένος με φρέσκα και γευστικά υλικά είναι το μυστικό για το τέλειο burger. Αν λοιπόν θέλετε να γευτείτε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα μπορείτε πολύ εύκολα να το έχετε στο σπίτι σας! Ιδού λοιπόν μια απλή αλλά πεντανόστιμη συνταγή!












Burger! (Υλικά για 2 άτομα)


-600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

-μπέικον

-τυρί cheddar

-αλάτι, πιπέρι

-ψωμάκια για burger

-ελαιόλαδο




Εκτέλεση

Ανάβουμε το μάτι και μόλις κάψει το ελαιόλαδο βάζουμε μεσα τις φέτες μπεικον που επιθυμούμε ώστε να είναι έτοιμες. Στη συνέχεια και μόλις βγάλουμε το μπεικον ξεκινάμε να πλάθουμε τον κιμά μας! Με απαλές κινήσεις φτιάχνουμε τα μπιφτέκια μας με προσοχή να έχουν ένα μεσαίο μέγεθος καθώς θα συρικνωθούν κατά το τηγάνισμα. Μόλις τα πλάσουμε αλατοπιπερώνουμε απο κάθε πλευρά και τηγανίζουμε για 5 μόνο λεπτά καθώς δεν θέλουμε να μας στεγνώσουν με υπερβολικό τηγάνισμα! Λίγο πριν τα αποσύρουμε βάζουμε πάνω στα μπιφτέκια μας απο μια φέτα cheddar ώστε να λιώσει.
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τοποθετούμε στο τηγάνι, αν θέλουμε, τα ψωμάκια μας ώστε να πάρουν γεύσεις αλλά και να υγραθούν κάπως.


Να σημειώσω οτι διάλεξα μια συνταγή στην οποία τα μπιφτέκια γίνονται με σκέτο κιμά και τίποτα άλλο. Το αποτέλεσμα που έχουμε είναι μια υπέροχη, καθαρή γεύση μοσχαριού που θα σας εκπλήξει. Εγώ τουλάχιστον την επιλέγω με κλειστά μάτια!





Σερβίρισμα

Το σερβίρισμα του burger είναι το πιο βασικό σημείο! Τα υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι:


-Μαγιονέζα

-Ντομάτα

-Iceberg ή μαρούλι

-Λευκά κρεμμύδια καραμελωμένα ή ωμά

-Μουστάρδα ή ketchup

- Τηγανητό αυγό

-Bbq sauce

-Πίκλες




Να θυμάστε οτι τα burger είναι αποτέλεσμα σωστής παρασκευής και φαντασίας. Τοποθετήστε όποιο υλικό σας αρέσει και γευτείτε τα! Συνοδεύστε τα με τραγανές τηγανητές πατάτες και καλή σας όρεξη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις