6 βασικά λάθη που κάνουμε σε μια συνέντευξη!

Χωρίς αμφισβήτηση η συνέντευξη εργασίας είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για την πρόσληψη μας ή όχι σε κάποια θέση. Πολλές φορές κατά την διάρκεια των συνεντεύξεων κάνουμε κάποια βασικά λάθη που ίσως δεν τα αντιλαμβανόμαστε. Δείτε παρακάτω έξι σημαντικά λάθη και πως μπορούμε να τα αποφύγουμε!









1. Δείχνετε υπερβολικά αγχωμένη ή υπερβολικά άνετη! Σίγουρα όταν πρόκειται να δώσουμε μια επαγγελματική συνέντευξη αγχωνόμαστε για την εντύπωση που θα δώσουμε και για το αποτέλεσμα που θα έχει όμως το να μπείτε σε μια αίθουσα φοβισμένη και τρεμάμενη θα δείξει ότι δεν έχετε αυτοπεποίθηση και δεν μπορείτε να υποστηρίξετε σωστά τον εαυτό σας! Από την άλλη και μια εικόνα πλήρους χαλάρωσης έως αδιαφορίας, στην προσπάθεια μας να δείξουμε αυτοπεποίθηση, θα αντιμετωπιστεί απλά ως αγένεια.




2.Είστε υπερβολικά βαμμένη ή ντυμένη! Ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε γύρω από τις εργασιακές συνεντεύξεις είναι ότι απαγορεύεται να προσπαθήσουμε υπερβολικά για την εμφάνιση μας. Όσο φυσιολογικό και αν είναι το ότι θέλουμε να δώσουμε καλή εντύπωση το να ντυθούμε σαν να πρόκειται να πάμε σε νυχτερινό μαγαζί ή να βάλουμε έντονο κόκκινο κραγιόν είναι σίγουρα τα μεγάλα λάθη που θα σας στερήσουν την θέση εργασίας. Ο εκπρόσωπος της εταιρίας θέλει να δει έναν υποψήφιο που έχει τις ικανότητες και τη θέληση να εργαστεί και όχι κάποιον που προσπαθεί υπερβολικά να εντυπωσιάσει! Επιλέξτε απλά ρούχα όπως ένα κομψό μαύρο παντελόνι με σακάκι ή μια pencil φούστα με πουκάμισό και μακιγιάζ κομψό και φυσικό που δεν θα σας απογοητεύσει.



3. Έχετε γράψει ψέμματα στο βιογραφικό σας! Ένα μεγάλο λάθος που κάνουν πολλοί υποψήφιοι πιστεύοντας ότι βάζοντας πολλές και μή αληθείς ίσως πληροφορίες στο βιογραφικό τους θα εντυπωσιάσουν δείχνοντας το πόσο καταρτισμένοι είναι. Αν όμως σας ρωτήσουν κάτι σχετικά με τις ψεύτικες αυτές πληροφορίες και δεν γνωρίζετε να απαντήσετε το αποτέλεσμα θα έιναι η αποτυχία και η απόρριψη αφού το τελευταίο που επιθυμεί ένας εργοδότης είναι έναν εργαζόμενο που ψεύδεται και δεν υποστηρίζει τον πραγματικό εαυτό του.




4. Μιλάτε υπερβολικά για αυτά που σας ρωτούν και για τον εαυτό σας! Ο άνθρωπος που καλείτε να μας ρωτήσει σχετικά με το βιογραφικό μας θέλει να μάθει κάποια βασικά πράγματα ώστε να κρίνει αν μπορούμε να πάρουμε την θέση που προσφέρεται. Κατά συνέπεια αυτό που περιμένει από εμάς είναι σαφείς και κατατοπιστικές απαντήσεις. Το να υπεραναλύετε την ερώτηση και να ξεφεύγετε από το νόημα της δείχνει απλά οτι δεν μπορείτε να επικεντρωθείτε στην ουσία των πραγμάτων και θα έχει ως αποτέλεσμα να κουράσετε τον συνομιλητή σας. Ακόμα ένα λάθος είναι να κάνετε μονόλογο για τον εαυτό σας παρουσιάζοντας τα προτερήματα σας χωρίς να έχετε ερωτηθεί σχετικά. Αυτό δείχνει καθαρή αδιαφορία για τον συνομιλητή και οτι είστε εκτός τόπου και χρόνου της συνέντευξης!




5.Αργείτε στο ραντεβού της συνέντευξης! Εντάξει άνθρωποι είμαστε ίσως κάτι μας τύχει και αργήσουμε στη συνέντευξη μας. Ωστόσο να ξέρετε ότι πολλοί εργοδότες και εταιρίες δεν συγχωρούν  την ασυνέπεια και θεωρούν ότι κάτι τέτοιο είναι κακός οιωνός για κάποιον που θέλουν να εμπιστευτούν. Αν σας συμβεί κάτι και αργήσετε ζητήστε συγγνώμη και τονίστε ότι η αργοπορία δεν είναι χαρακτηριστικό σας!




6.Ρωτάτε πολύ γρήγορα για τον μισθό που προσφέρεται από τον εργοδότη! Είναι κατανοητό ότι η πληρωμή είναι βασικό κομμάτι της δουλειάς μας και εν μέρει ο σκοπός για τον οποίον εργαζόμαστε. Παρ΄ όλα αυτά αν στα πρώτα λεπτά της συνέντευξης και πριν ακόμα ερωτηθείτε για τον εαυτό σας ρωτήσετε για τον μισθό αυτό δείχνει οτι δεν σας ενδιαφέρει ουσιαστικά το αντικείμενο της εργασίας που καλείστε να κάνετε αλλά τα χρήματα που θα σας αποφέρει. Και ποιος θα ήθελε να προσλάβει εργαζόμενο αδιάφορο για το αντικείμενο της εργασίας του;


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις