Τσάι: διώξτε το άγχος με φυσικό τρόπο!

Γυρίζουμε στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα και το πρώτο που θέλουμε είναι να φύγει από το σώμα μας όλη η υπερένταση και το άγχος. Εκτός από ένα χαλαρωτικό μπάνιο ένας ακόμα πολύ καλός τρόπος να αποβάλουμε το άγχος είναι να πιούμε ένα ζεστό τσάι από ειδικά βότανα που κάνουν ακριβώς αυτή τη λειτουργία στον οργανισμό μας! Δείτε ποια βότανα μας έδωσε η Φύση για αυτόν τον σκοπό!










Τίλιο-Φλαμούρι: Το τίλιο μπορεί να μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε ενώ παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα!







Χαμομήλι: Το αγαπημένο και πολύ γνωστό στη Χώρα μας βότανο βοηθάει ιδιαίτερα στη χαλάρωση μας καθώς διώχνει την αϋπνία και δρα κατά του άγχους.








Πασιφλόρα: Το συγκεκριμένο βότανο έχει έντονη αγχολυτική δράση ειδικά χάρη στην ουσία βενζοφλαβόνη που περιέχει. Ειδικά το συγκεκριμένο βότανο προτείνεται για την αντιμετώπιση εξάψεων, νευραλγίας, άγχους ακόμα και της μελαγχολίας.







Λουίζα: Βότανο που διώχνει την ένταση και το άγχος και μας προσφέρει έναν καλό και ήρεμο ύπνο, ενώ έχει παρατηρηθεί ότι βοηθάει στην αντιμετώπιση πονοκεφάλων και άλλων νευρικών πόνων.







Μελισσόχορτο: Ιδιαίτερα αποτελεσματικό βότανο αφού μπορεί να μειώσει το άγχος και την μελαγχολία, ενώ έχει και σημαντικές αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.







Δυόσμος: Αυτό το ιδιαίτερα μυρωδάτο βότανο είναι πολύ καλό χαλαρωτικό αφού μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε πονοκεφάλους, νευραλγίες και το στρες. Ακόμα δρα κατά των πόνων του στομάχου και της δυσπεψίας.






 Βαλεριάνα: Πολύ γνωστό ώς ηρεμιστικό βότανο, έχει σημαντική χαλαρωτική δράση καθώς μειώνει τον εκνευρισμό και βοηθά στην αντιμετώπιση της αϋπνίας βελτιώνοντας την ποιότητα και διάρκεια του ύπνου.









ΠΡΟΣΟΧΗ: Η χρήση των βοτάνων πρέπει να γίνεται προσεκτικά ελέγχοντας τις περιπτώσεις να είμαστε αλλεργικοί σε κάποιο από αυτά ενώ αν ακολουθείτε φαρμακευτική αγωγή ή είστε έγκυος πρέπει να επικοινωνήσετε οπωσδήποτε με τον γιατρό σας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις