Daily recipes: Burger με μπιφτέκι κοτόπουλο και πράσινο μήλο!

Σήμερα μαγειρεύουμε νόστιμο και διαφορετικό burger με κιμά κοτόπουλου!














Υλικά  

½ κιλό κιμά κοτόπουλου 
3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
2 ασπράδια και 1 κρόκο αυγού
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας Hellmann’s Dijonnaise
½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού πελτέ τομάτας Pummaro Pummaro
Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Άλτις Παραδοσιακό       






  • Υλικά για το στήσιμο του μπέργκερ

  • 4 ψωμάκια μπέργκερ
  • Ψημένα μπιφτέκια κοτόπουλου
  • 4 κουτ. σούπας Hellmann’s Mild Μουστάρδα
  • 4 κουτ. σούπας Hellmann’s Light
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • 4 φέτες πράσινο μήλο
  • 4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
  • 4 φέτες τυρί χαμηλών λιπαρών





Εκτέλεση


Εκτέλεση για τη ζύμη του κιμά:
  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αφήνουμε να θερμανθεί καλά και προσθέτουμε στη συνέχεια το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να μαραθεί
  2. Κατόπιν, σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα σοταρισμένα λαχανικά
  3. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να σφίξει ο κιμάς
  4. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για να δέσει ο κιμάς για 30΄
  5. Βγάζουμε το μείγμα του κιμά και πλάθουμε μπιφτέκια



Εκτέλεση για το στήσιμο:
  1. Αλείφουμε στα ψωμάκια τη Hellmann’s μουστάρδα και τη Hellmann’s Light
  2. Τοποθετούμε το μαρούλι, τα ψημένα μπιφτέκια, το πράσινο μήλο, την καπνιστή γαλοπούλα και το τυρί χαμηλών λιπαρών
  3. Κλείνουμε και σερβίρουμε.







Βρείτε την συνταγή εδώ





Πηγή:www.sintagespareas.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις