Daily recipes: Burger με μπιφτέκι κοτόπουλο και πράσινο μήλο!
Σήμερα μαγειρεύουμε νόστιμο και διαφορετικό burger με κιμά κοτόπουλου!
Υλικά
½ κιλό κιμά κοτόπουλου
3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
2 ασπράδια και 1 κρόκο αυγού
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας Hellmann’s Dijonnaise
½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού πελτέ τομάτας Pummaro Pummaro
Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Άλτις Παραδοσιακό
- Υλικά για το στήσιμο του μπέργκερ
- 4 ψωμάκια μπέργκερ
- Ψημένα μπιφτέκια κοτόπουλου
- 4 κουτ. σούπας Hellmann’s Mild Μουστάρδα
- 4 κουτ. σούπας Hellmann’s Light
- 4 φύλλα μαρουλιού
- 4 φέτες πράσινο μήλο
- 4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
- 4 φέτες τυρί χαμηλών λιπαρών
Εκτέλεση
Εκτέλεση για τη ζύμη του κιμά:
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αφήνουμε να θερμανθεί καλά και προσθέτουμε στη συνέχεια το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να μαραθεί
- Κατόπιν, σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα σοταρισμένα λαχανικά
- Ζυμώνουμε καλά μέχρι να σφίξει ο κιμάς
- Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για να δέσει ο κιμάς για 30΄
- Βγάζουμε το μείγμα του κιμά και πλάθουμε μπιφτέκια
Εκτέλεση για το στήσιμο:
- Αλείφουμε στα ψωμάκια τη Hellmann’s μουστάρδα και τη Hellmann’s Light
- Τοποθετούμε το μαρούλι, τα ψημένα μπιφτέκια, το πράσινο μήλο, την καπνιστή γαλοπούλα και το τυρί χαμηλών λιπαρών
- Κλείνουμε και σερβίρουμε.
Βρείτε την συνταγή εδώ
Πηγή:www.sintagespareas.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου