Daily recipes:Barilla Mini Penne Rigate με μπρόκολο & προσούτο

Σήμερα μαγειρεύουμε νόστιμες πένες με μπρόκολο και προσούτο, ένα ιδανικό γεύμα αφού συνδυάζει πολλά διατροφικά οφέλη! Καλή όρεξη!
















Υλικά


  • 350 γρ ζυμαρικά Mini Penne Rigate Barilla
  • 150 γρ μπρόκολο
  • 100 ml πλήρες γάλα
  • 100 γρ βραστό προσούτο
  • 50 γρ φρέσκια ρικότα
  • 30 γρ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι





Εκτέλεση

  1. Βράστε το μπρόκολο σε βραστό νερό για περίπου 5 λεπτά, κόψτε το και βάλτε το στο μπλέντερ με μία πρέζα αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και το γάλα.
  2. Κόψτε το βραστό προσούτο σε λεπτές λωρίδες μήκους 4 εκατοστών. Περάστε το από ένα τηγάνι για να γίνει πιο τραγανό.
  3. Βράστε τα ζυμαρικά Mini Penne Rigate της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώστε μόλις γίνουν al dente και ενώστε με την κρέμα μπρόκολου. Προσθέστε τη ρικότα και μαγειρέψτε στο τηγάνι για δύο λεπτά, προσθέστε αλάτι και σερβίρετε με το βραστό προσούτο ως γαρνιτούρα.














Βρείτε την συνταγή εδώ




Πηγή: www.sintagespareas.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις