Home issue:πως να καθαρίσετε το σπίτι σε 20'!

Το σπίτι μας, όπως και ο εαυτός μας, απαιτεί προσοχή, φροντίδα και καθαριότητα! Ωστόσο με τις καθημερινές υποχρεώσεις και άγχη μας είναι πολλές φορές αδύνατο να βρούμε έστω και ελάχιστο χρόνο για να το τακτοποιήσουμε και καθαρίσουμε με αποτέλεσμα να φτάνει το τέλος της βδομάδας και να μας βρίσκει με ένα σπίτι γεμάτο υποχρεώσεις και ακαταστασία! Για να μην συμβαίνει αυτό μπορούμε να φροντίζουμε λίγο λίγο κάθε μέρα και να διατηρούμε το σπίτι μας πάντα σε καλή κατάσταση.Δείτε πώς:









1. Μέσα στην βδομάδα κάντε ένα σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα όλα τα δωμάτια του σπιτιού! Δεν είναι απαραίτητο να σφουγγαρίσετε αν δεν έχετε χρόνο. Η απολύμανση μπορεί να γίνει στο τέλος της βδομάδας όμως το πάτωμα μας πρέπει πάντα να είναι καθαρό από ανεπιθύμητα σκουπιδάκια!









2. Η τακτοποίηση είναι βασικό κομμάτι για την καλή κατάσταση του σπιτιού μας. Να βάζετε όλα τα αντικείμενα εκεί που είναι η θέση τους ώστε να τα βρίσκετε και πιο εύκολα αλλά και να μην δημιουργείται ένα χάος πάνω σε τραπέζια, καναπέδες κλπ!



3. Ανοίξτε τα παράθυρα! Ο καθαρός αέρας ανανεώνει τον χώρο και απομακρύνει όλες τις ανεπιθύμητες οσμές. Αφήστε τις πόρτες σας ανοιχτές για αρκετές ώρες και θα αισθανθείτε την φρεσκάδα μέσα στο σπίτι.








4. Φροντίστε να μυρίζει όμορφα το σπίτι ανάβοντας αρωματικά κεράκια! Είναι σημαντικό να ζούμε σε ένα καθαρό και ευχάριστο περιβάλλον.




                     



5. Απομακρύνετε την σκόνη από τα έπιπλα με ανάλογα πανάκια ή σπρέι απολύμανσης καθώς η σκόνη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για το αναπνευστικό μας και δεν πρέπει να παραμένει στους χώρους που βρισκόμαστε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις