Υπόθεση ''low budget wedding'' ή πως να παντρευτείτε με λιγότερα χρήματα!

Έφτασε επιτέλους η ώρα να οργανώσετε τον γάμο σας και μόλις συνειδητοποιήσατε ότι τα χρήματα σας δεν είναι αρκετά ώστε να πραγματοποιήσετε αυτό που είχατε στο μυαλό σας. Μην αγχώνεστε όμως η λύση είναι εδώ και είναι απλή! Με λίγες αλλαγές και εναλλακτικές ιδέες θα καταφέρετε να δημιουργήσετε κάτι πολύ όμορφο και αξέχαστο. Τα βήματα είναι τα εξής:











1. Κατεβείτε από το συννεφάκι της Σταχτοπούτας και δείτε γύρω σας, δηλαδή απομυθοποιήστε την συνάφεια της λέξης γάμος με τον όρο γκλαμουριά και χλιδή.

Λίγο το όνειρο της πριγκίπισσας που παντρεύεται (βλ. ταινίες Ντίσνευ και η σχετική πλύση εγκεφάλου) λίγο τα νέα της showbiz για γάμους επωνύμων κλπ κλπ, ανεβαίνουμε στο συννεφάκι και άντε αρχίζουμε πτήση. Ας δούμε τα πράγματα όμως ρεαλιστικά. Οι καιροί είναι αυτοί που είναι, οι μισθοί είναι εκεί που είναι ε μην βάλουμε τον γαμπρό στη φυλακή για να παντρευτούμε. .Ώριμα και λογικά σκεφτείτε οτι όλοι οι πολυτελείς γάμοι δεν σημαίνει οτι τα ζευγάρια αγαπιούνται και ούτε κρατάνε απαραίτητα. Το θέμα είναι να αγαπάς τον άνθρωπο σου και  να μπορέσεις να δει ς λίγο πιο χαλαρά τα πράγματα.




2. Ξεχάστε την ανάθεση σε εταιρεία διοργάνωσης.


Είναι δουλειά των γραφείων διοργάνωσης γάμων να αναλαμβάνουν τα πάντα ώστε να απολαύσετε εσείς απλά τη στιγμή. Σκεφτείτε όμως ότι έτσι πληρώνετε έξτρα για υπηρεσίες που μπορείτε κατά μεγάλη πιθανότητα να παρέχετε στον εαυτό σας. Oργανωθείτε και βρείτε καταστήματα με είδη γάμου, επικοινωνήστε με χώρους εκδηλώσεων, κάντε σύγκριση τιμών και στο τέλος θα έχετε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και σίγουρα αντιπροσωπευτικό του γούστου σας. Κλέψτε χρόνο στο ρεπό σας ακόμα και το σαββατοκύριακο και κάντε μόνοι σας το πλάνο του γάμου σας-οικονομικό και ενδιαφέρον. Αν δεν μπορείτε μόνη σας οι φίλες και οι φίλοι σας, θα είναι οι καλύτεροι βοηθοί!













3. Αν είστε της χειροτεχνίας εκμεταλλευτείτε τον εαυτό σας.

Αν είστε από τις τυχερές με την καλλιτεχνική φύση και σας αρέσει να δημιουργείτε τότε μπορείτε εύκολα να σχεδιάσετε και να φτιάξετε τις δικές σας μπομπονιέρες και προσκλήσεις. Αυτό φυσικά απαιτεί χρόνο αλλά αν τον διαθέτετε και το αποφασίσετε θα σας φανεί παιχνιδάκι! Επισκεφτείτε τα ανάλογα μαγαζιά με υλικά και ιδέες και μπορείτε εύκολα να προχωρήσετε στην κατασκευή.

 






 
















4. Ξεχάστε το πανάκριβο νυφικό!

Λίγο που είναι κάπως out of fashion,λίγο η περίοδος οικονομικής λιτότητας, τα υπέρ-φορτωμένα και πανάκριβα νυφικά είναι μόνο χάσιμο χρημάτων. Μπορείτε να αγοράσετε, αν επιθυμείτε, ένα οικονομικότερο και να δημιουργήσετε το νυφικό σας στυλ με κοσμήματα αλλά και με ένα κομψό και όμορφο χτένισμα και μακιγιάζ. Θυμηθείτε οτι το νυφικό σας δεν πρόκειται να το φορέσετε δεύτερη φορά. Σκεφτείτε, ακόμα, την ενοικίαση νυφικού ή εάν δεν σας αρέσει η ιδέα, επισκεφτείτε μια καλή μοδίστρα και σχεδιάστε το μαζί ανάλογα με την οικονομική σας δυνατότητα!



 









5.Αντί για το μεγάλο ''μετά τον γάμο''-party διοργανώστε ένα ζεστό και φιλικό κάλεσμα

Αν η αρχική σας ιδέα ήταν να καλέσετε όλα τα άτομα που γνωρίζετε στο party μετά την τελετή τότε είστε μακριά από έναν οικονομικό γάμο. Περιορίστε τις προσκλήσεις στους συγγενείς και στα άτομα που πραγματικά νοιάζεστε και αγαπάτε και θα έχετε ένα προσιτό αποτέλεσμα!









6. Κάντε για αρχή δημαρχιακό γάμο.

Σίγουρα η ευλογία και η τελετή στην Εκκλησία είναι για πολλούς απαραίτητο κομμάτι του γάμου  που έχει όμως και κάποια επιπλέον έξοδα.Αν τα οικονομικά σας δεν το επιτρέπουν κάντε στην αρχή έναν γάμο στο Δημαρχείο (που είναι δωρεάν ή ελάχιστου κόστους) και αργότερα μπορείτε να κάνετε τον γάμο σας στην Εκκλησία.





Όπως και να έχει το νόημα του Γάμου είναι η ένωση με τον σύντροφο που θέλετε να μοιραστείτε την ζωή σας. Αν τον έχετε βρει όλα τα υπόλοιπα επιδέχονται προσαρμογές! HAPPY WEDDING!










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις