Job success:το κατάλληλο ντύσιμο για συνέντευξη εργασίας!

Έχετε στείλει το βιογραφικό σας σε διάφορες εταιρίες και επιτέλους ήρθε η ώρα που λάβατε απο κάπου θετική απάντηση για συνέντευξη εργασίας.Πέρα απο την προετοιμάσια που θα κάνετε για να μιλήσετε για τον εαυτό σας, θα χρειαστείτε και ένα ακόμα ''όπλο'', την προσεκτική και κατάλληλη επιλογή ντυσίματος. Μπορεί πολύς κόσμος να μην δίνει την ανάλογη προσοχή στην εμφάνιση του στην συνέντευξη, όμως είναι αλήθεια οτι αποτελεί καταλυτικό κομμάτι για την τελική απόφαση της πρόσληψης ή απόρριψης σας. Ας δούμε τα dos για μια σωστή επαγγελματική εμφάνιση.







1. Αν η συνέντευξη εργασίας αφορά σε εταιρία σχετική με οικονομικά,νομικά,υγεία  τεχνολογικές επιστήμες.

Στην περίπτωση αυτή το ντύσιμο σας πρέπει να είναι αυστηρό,απλό και κολακευτικό. Ο τομέας που ζητάτε εργασία δεν περιλαμβάνει υπαλλήλους ντυμένους ανάλογα με τη μόδα ούτε με υπερβολικά ντυσίματα. Πρέπει να δείχνετε κομψή και το ντύσιμο σας να αποπνέει το ανάλογο κύρος. Προτιμήστε ένα παντελόνι υφασμάτινο με ένα σακάκι και ανοιχτόχρωμη μπλούζα ή πουκάμισο, ή και μια pencil φούστα με σακάκι πάλι. Αν είναι χειμλωνας ένα ημιδιαφανές καλσόν ή στο χρώμα του δέρματος είναι εντάξει.Τα παπούτσια σας καλό είναι να είναι ίσια (μπαλαρίνα, oxfords, moccasins) ή χαμηλή γόβα. 









2.Aν η συνέντευξη εργασίας σχετίζεται με το εμπόριο, τον τομέα της μόδας ή κάποια δημιουργική-καλλιτεχνική εργασία.

Εδώ έχουμε πιο ελεύθερη επιλογή αφού οι υπεύθυνοι περιμένουν να δούν ανθρώπους με γούστο και στυλ. Πρέπει το ντύσιμο σας να είναι ανάλογο του ύφους της εταιρίας που ζητάτε εργασία, οπότε αν πρόκειται για εταιρία μόδας θα πρέπει να κινηθείτε ανάλογα και να δείξετε οτι γνωρίζετε τις τάσεις και είστε ενημερωμένοι. Αν πρόκειται για θεατρική η άλλη θέση μπορείτε απλά να εκφράσετε την καλλιτεχνική σας φύση μέσα απο το ντύσιμο χωρίς και πάλι υπερβολές. Καλές επιλογές είναι και πάλι κάποιο σκούρο παντελόνι και μια ιδιαίτερη μπλούζα η πουκάμισο με ένα κομψό jacket,ένα φόρεμα και ίσως ένα φουλάρι που θα ολοκληρώσει το στυλ σας. Τα παπούτσια και πάλι πρέπει να είναι ίσια ή με τακούνι και κομψά.







3. Αν πρόκειται για κατάστημα του επισιτιστικoύ τομέα ή κάποια μικρή επιχείρηση.

Μην σκεφτείτε οτι αν ένα κατάστημα έχει πιο casual κώδικα ντυσίματος μπορείτε να εμφανιστείτε ατημέλητοι.Δεν μπορείτε να φορέσετε σπορ παπούτσια επειδή έχετε δεί τους άλλους εργαζόμενους στο κατάστημα να τα φοράνε, ούτε πολύ casual ενδυμασία (π.χ τζιν και t shirt) Θυμηθείτε οτι οπουδήποτε σας καλέσουν για συνέντευξη το πρώτο που περιμένουν να δούν όλοι οι εργοδότες είναι ένα περιποιημένο άτομο που σέβεται τον υποψήφιο εργοδότη.Και πάλι ένα κομψό παντελόνι με μια άνετη μπλούζα θα είναι μια σωστή μπλούζα χωρίς, ωστόσο να χρειαστεί απαραίτητα σακάκι. Μπορείτε να επιλέξετε ένα πιο χαλαρό πανωφόρι όπως ένα δερμάτινο jacket (όχι υπερβολικά ροκ) ή ένα στυλάτο ελαφρύ πανωφόρι ( αν μιλάμε για Άνοιξη ή Φθινόπωρο). Να είστε απλές αλλά όχι αδιάφορες.












Μακιγιάζ!

Ένα απο τα βασικά λάθη που κάνουν πολλές γυναίκες είναι οτι βάφονται υπερβολικά νομίζοντας οτι έτσι θα φαίνονται πιο όμορφες και εντυπωσιακές. Με αυτόν όμως τον τρόπο μπορεί να φανείτε εκτός κλίματος της εταιρίας και άκομψη με αποτέλεσμα να απορριφθείτε. Ο κανόνας που ισχύει: Keep it simple! Δηλαδή επιλέξτε απλό, φυσικό μακιγιάζ με αποχρώσεις που σας κολακεύουν προτιμώντας, απαλό ροζ κραγιόν, μπεζ και καφέ τόνους σε σκιά, προσεκτικό ρούζ και σωστά απλωμένο make up.







Tα αξεσουάρ!

Προτιμήστε λίγα και προσεγμένα αξεσουάρ όπως διακριτικά σκουλαρίκια και δαχτυλίδι,ένα βραχιόλι σε χρυσό ή ασήμι και φυσικά το ρολόϊ σας αρκεί να μην είναι σπορ.Ένα φουλάρι μπορεί να συμπληρώσει την εμφάνιση σας αλλά μην προτιμήσετε έντονα print αν δεν απευθύνεστε στον τομέα της μόδας.



Η τσάντα!

Χρησιμοποείστε μια κλασική, μονόχρωμη τσάντα όχι πλάτης και όχι βραδινού στυλ.Μια καθημερινή δερμάτινη τσάντα ώμου ή χειρός είναι σωστή επιλογή.







Η αισιοδοξία, η αυτοπεποίθηση, το χαμόγελο και το σωστό ντύσιμο θα σας ανταμείψουν!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις