Υπόθεση ντουλάπα: και όμως είναι εύκολο να οργανωθεί!

 Aνοίξατε σήμερα τη ντουλάπα σας και αντικρύσατε το απόλυτο χάος. Όσο και αν έχετε προσπαθήσει να βάλετε μια τάξη δεν τα καταφέρατε με αποτέλεσμα το πρόβλημα να συνεχίζεται. Όμως όσο και αν σας φαίνεται ''βουνό'' το να οργανώσετε την ντουλάπα σας, είναι κατι πραγματικά πολύ εύκολο αρκεί να βρείτε λίγο χρόνο και να πιάσετε δουλειά με διάθεση!



1.Όλα έξω!
Όσο χαωτικό και αν ακούγεται, για να οργανωθεί κατι καλά και πλήρως πρέπει να το αποδομήσουμε ολοκληρωτικά! Βγάλτε ολα σας τα ρούχα πάνω στο κρεβάτι ή σε πολυθρόνα και αρχίστε την διαλογή!

2, Απομακρύνω ο,τι δεν θα φορέσω!
Παίρνοντας ένα ρούχο κάθε φορά σκεφτείτε αν σας ικανοποιεί, σας ταιριάζει σαν μέγεθος ή είναι ακόμα του γούστου σας ακόμα και αν είναι εκτός εποχής. Αν δεν πληρεί τα κριτήρια οργανώστε έναν χώρο σε άλλο μέρος της ντουλάπας ή σε κάποιο κουτί αποθήκευσης και τοποθετήστε το εκεί (δλδ, ένα κουτί με ρούχα που δεν σας εξυπηρετούν πλέον, ένα με ρούχα που δεν ταιριάζουν στην εποχή του χρόνου που είστε κλπ). Μπορείτε να χωρίσετε τα ρούχα σας όπως επιθυμείτε, αρκει να μην φτιάξετε πολλές κατηγορίες αφού στο τέλος μάλλον θα μπερδευτείτε και αντι να κάνετε τη ζωή σας ευκολότερη θα την κάνετε πιο δύσκολη.

3. Πρίν απομακρύνετε ρούχο σκεφτείτε δύο φορές!
Ένα κοινό λάθος που κάνουμε πιο πολύ στην περίοδο που αλλάζουμε τα καλοκαιρινά με τα χειμερινά ρούχα είναι οτι τα απομακρύνουμε όλα θεωρώντας οτι δεν είναι κατάλληλα για Χειμώνα. Όμως σκεφτείτε οτι τα κοντομάνικα και αμανικά λεπτά μπλουζάκια πολλές φορές φοριούνται άνετα και τον Χειμώνα βάζοντας απο πάνω μια ζεστή ζακέτα ή πουλόβερ και είναι ιδιαίτερα εύχρηστα οταν πρόκειται να βρεθούμε σε κλειστό χώρο, όπου τα υπερβολικά ζεστά υφάσματα θα μας προκαλέσουν δυσφρορία. Θυμηθείτε πόσες φορές βρεθήκατε σε εστιατόριο, bar, θέατρο κλπ, με πουλόβερ και πώς αισθανθήκατε! Επίσης πολλά παντελόνια όπως τζιν και  υφασμάτινα όχι πολύ λεπτά, φοριούνται άνετα όλες τις εποχές του χρόνου άρα τα κρατάμε ώς έχουν!


4. Προσέχω πως αποθηκεύω!
Αν πρόκειται να αποθηκεύσετε ευαίσθητα υφάσματα πρέπει να ακολουθήσετε την ανάλογη διαδικασία. Παλτό και μπουφάν καλό θα είναι να αποθηκεύονται κρεμασμένα σε διαφανή θήκη ενώ καλό είναι να διπλώσετε με προσοχή τα ρούχα προς αποθήκευση ώστε να μην χαλάσει η φόρμα τους.Yπάρχουν στην αγορά κατάλληλες θήκες και κουτιά για ασφαλή αποθήκευση.


5. Μέσα στη ντουλάπα!
Αφού διαλέξετε τα ρούχα προς τοποθέτηση, αρχίστε να τα οργανώνετε μέσα στη ντούλαπα. Μπλούζες, ευαίσθητα πουλόβερ, πουκάμισα  και σακάκια οπωσδήπε κρεμασμένα. Παντελόνια λεπτά και ευαίσθητα κρεμασμένα, φούστες και φορέματα επίσης στη κρέμαση. Παντελόνια τζίν, φόρμες και χοντρά πουλόβερ ή φούτερ μπορούν και να διπλωθούν σε συρτάρι. Μπουφάν και παλτό καλύτερα μόνα τους σε άλλο φύλλο της ντουλάπας καθώς πιάνουν αρκετό χώρο και πιέζουν τα υπόλοιπα ρούχα.Αν μιλάμε για αντρικά ρούχα ακολουθείτε τα ίδια βήματα!


6.Τα αξεσουάρ με προσοχή!
Συνήθως τα κασκόλ, φουλάρια, ζώνες, σκουφάκια κλπ δεν έχουν καλή τύχη στη ντουλάπα μας και καταντάνε μπλεγμένα και πεταμένα κάπου όπου προφανώς τσαλακώνονται και δεν τα βρίσκουμε. Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε όλα μαζι σε ένα όμορφο κουτί μέσα στη ντουλάπα ή σε καποιο συρτάρι του δωματίου σας αφού και αυτά μας είναι χρήσιμα και πολλές φορές δεν τους δίνουμε ανάλογη αξία!



Μπορεί να σας φαίνεται χρονοβόρο και κουραστικό αλλα δεν είναι όπως το φαντάζεστε και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει αρκεί να το διατηρήσετε!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις